Dah matured

Semalam 22 Disember birthday mama yg ke-28. Mama kata mama dah tua. Fateh belum mengerti maksud tua. Papa bwk makan pizza waktu lunch walaupun papa tak wish langsung. Sampai malam papa tak wish dan buat2 taktahu saja. Pastu papa gelak, rupa2nya saja nak kenakan mama. Ewah2 apa plak entry pasal mama ni. Sibuk aje. Ni kan blog Fateh. Ok2 mama fokus.. fokuss…

Tp masa birthday mama ni la Fateh tunjukkan satu lg sign yg Fateh dah besar. Fateh dah tak meronta2 menangis2 nak ikut papa pergi kerja dah. Kebiasaannya mama mesti kena lekakan Fateh dlm bilik supaya dia tak nampak papa pergi kerja. Kalau dia nampak, alamatnya tak boleh nak pujuklah. Suka sangat berjalan. Dia tahu papa nak naik car. Dia akan ambil stool dan letak dekat tingkap, panjat dan tinjau papa masuk kereta kat car park bawah tu. Lepas tu dia meraung nak ikut.. Papa..Papa… sambil menangis dan mengalirkan air mata kesedihan ditinggalkan.Sebaliknya hari ni, Fateh ckp ‘Bye papa’, dan salam tangan papa. Anak mama dah matured.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: