Budak kagum

Fateh demam kelmarin, satu hari saja bdn panas, kemudian selsema hingus meleleh smpi harini. Dah lama anak mama tak demam, dah 5 bulan. Alhamdulillah ala kulli hal. Mama jaga Fateh dgn penuh kasih sayang. Thank God Fateh still aktif mcm biasa. Mulut tak berhenti2 bercakap.

Satu perkara yang kami perasan, Fateh suka kagum dengan benda2, kalau dia nak tunjuk sesuatu, dia akan berulang2 kali sebut, contoh dia kagum tengok Car( fateh memang tak pernah tak kagum dengan Car, sejak kali pertama kenal Car sampai skrg, mcm kali pertama tengok Car), mulut dia yg comel mcm mulut anak burung tu tak berhenti2 sebut dan tunjuk ‘Mama, mama, car car car! Uiii Car’. Ayat tu dia memang tak penat penat sebut.. tak kira la sapa ada depan dia masatu.. Papa boleh, Mama pun boleh. Dia akan paksa layan dia tengok Car di internet ataupun dalam buku koleksi Car dia. Yang paling Fateh suka adalah Lori Car Transporter yg angkut banyak car tu. Kat internet pula, Mama intall piclens terus, supaya bila search image Car kat google, boleh terus view semua Image results macam picture gallery, boleh zoom, etc.

Semalam peristiwa paling comel kekaguman Fateh adalah, dia takpenah tengok kami beli roti burger gardenia tu, biasa kami beli roti potong saja. Bila mama buka je roti tu untuk kasi dia, dia sangat kagum, tak berhenti2 sebut ‘Mama, mama, ger, ger,ger.. Uiii Ger… “. tak sudah2 sebut… sambung plak tunjuk kat Papa, “Papa, papa, ngok… Ger, ger, ger.. Uiii”. Adeiii… kelakar betul. Dia pegang dan belek2 roti tu… pastu sekejap dia letak, sekejap dia ambil, tenung sambing mulut tak berhenti2 keluarkan ayat kagum. pastu dia cubit sikit2 makan kulit roti beger yg penuh bijan tu. Oh ya, lupa pulak nk cerita, cara Fateh makan roti adalah, dia makan kulit roti sahaja, isi putih dia buang. Hmm.. macam-macam anak mama ni.

1 Response so far »

  1. 1

    liyana said,

    ayat kagum nuha…ialah…Wow!!!…blajar dr mana entah…nursery kot…hari tu first time dgr bila sampai umah, turun dr kereta dia akan ckp Wow!!(kagum tgk rumah cantik kot…wakakaka)..pastu ada kadang2 tu bila kat umah die ramai sedara dtg die akan ckp Wow!!…ape yg wow tak tau la…Nuha tak suka car..tp die plg suke CAT!…nampak CAT mmg terus kejar cat tu…kesian cat takut dgn Nuha terus cabut lari…


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: