Fateh back to daycare centre

It’s a very long time no see. What a shame, mama Fateh didnt take the opportunity of being home to write entries about Fateh here. Now that she’s back to work,  she doesn’t even have time to surf internet at office. Serves her right! Yup. Mama Fateh dah kerja balik.  Demi keselesaan hidup bersama. Tapi sayangnya mama tak dapat teman Fateh pergi ke taska, sbb mama kerja start pukul 8 or 9. Papa kena hantar mama dulu then baru dpt hantar fateh. Papa kena berkorban masuk office lambat sikit, sbb nak bagi mama punya record baik awal2 ni.

First week papa try letak Fateh kat taska berdekatan dgn office papa. Our initial concern was, in case( actually everyday case) kitorg berdua keluar office lambat, tak payah risau2 terkejar2 harungi jam nak ambil Fateh. Sepanjang jalan jam tu kitorg asyik risau kesiankan Fateh yg dah tunggu kitorg datang ambil. So bila taska dekat dgn office papa, senang papa nak pick up Fateh dan lepas tu dah tak risau dah. But then setelah seminggu Fateh di taska tu, Papa rasa tak sedap hati atas beberapa sebab. Lagipun Fateh asyik menangis, papa kata. Menangis masa nak hantar pagi2. Kadang2 papa rasa kejam sbb terpaksa biarkan je Fateh menangis. Tapi bila prtang2 papa nak ambil, Fateh leka pulak bermain, taknak balik.

Anyway this week papa try hantar Fateh kat taska lama Fateh berdekatan dgn rumah. Taska tu lebih luas dan open air, plus separate kelas dan tempat tidur/main dan tmpt makan. Lgpun dulu kitorg seronok tgk Fateh belajar sama2 dengan abg2 kakak. Tapi yang sedihnya kakak kembar cina Beatrize dan Belisha(bersama adik mereka yg kelam-kabut) dan Teacher Usha dah takde. Wah sedihnya. Diorg dah pindah sekolah. Tapi takpelah, setakat ni papa dah rasa lega dan lapang letak Fateh kat situ.

Fateh, maafkan mama ye. Skrg ni waktu siang weekdays mama dah tak dapat suap fateh makan, mandikan Fateh, basuh berak Fateh, gigit-gigit Fateh, baca abc sama2, baca buku vehicles dan buku haiwan, nyanyi lagu air pasang dalam sambil tepuk2 tangan, etc. Sedihnya mama. Mama sentiasa doakan fateh dpt pelajaran dan pengalaman terbaik, wpun bukan dgn papa dan mama. Yg penting sekali mama takmau Fateh menyalahkan apa yg mama dan papa lakukan skrg utk Fateh. Mama harap Fateh jadi seorang yg optimis dalam semua keadaan. Ye sayang?

1 Response so far »

  1. 1

    liyana said,

    ase dpt keje kat mane pulak?selamat bekerja ye…:D


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: